Ara
Close this search box.

Enterprise Reporter Suite Active Directory Log Toplamak İçin Cluster (Küme) Nasıl Oluşturulur?

Quest Enterprise Reporter Plus, Microsoft platformları için kullanıcı kontrolleri, erişim yetkileri ve güvenlik gibi günlük kontroller adına detaylı rapor almaya sağlayan bir çözümdür. Bu tip raporları alabilmek için ilgili uygulamaların verileri toplayabilmek adına Cluster (Küme) oluşturulması gerekmektedir. Cluster mantığı birden fazla aynı işi yapan makineler içindir. Lakin tek Domain controller var ise de Cluster oluşturup ilgili Domain controller’ımızı eklememiz gereklidir.

Enterprise Reporter Suite Active Directory “log” toplama Cluster için izlenecek adımlar aşağıdaki gibidir:

Ürünün “log” toplayabilmesi adına ilk önce Cluster (Küme) oluşturuyoruz.

 “Create Cluster” a tıkladıktan sonra Cluster’ımıza isim belirleyerek, DC bilgimizi ekliyoruz.

Active Directory için bir “Cluster” oluşturduk. Cluster’ın ismine Active Directory ismini veriyoruz. Cluster ismini verdikten sonra next’e tıklayarak “Domain Controller” hostname’ini ekliyoruz ve üzerinde yetkisi olan bir admin hesabını belirtiyoruz. 

Domain controller hostname’ini ekledikten sonra Cluster’ımızı kaydediyoruz. 

Eklemiş olduğumuz Cluster için Discovery (Audit) başlatıyoruz. 

Manage Discoveries < New Discovery altında Active Directory için olan seçeneği seçiyoruz. 

Active Directory log toplanması adına bir discovery oluşturduğumuz için ismini aynı şekilde belirtiyoruz. Logları oluşturduğumuz Cluster üzerinde barındırması için Cluster adımızı belirtiyoruz ve Next’e tıklıyoruz.

“+Add” dedikten sonra denetimini yapılmasını istediğimiz alanları seçiyoruz. Tüm domain’ini denetlemek istediğimiz için domain adımızı seçebiliriz. 

Denetim yapmak istediğimiz alanları belirtikten sonra bu denetim veya log ları hangi aralıklar ile toplatmak istediğim zaman bilgisini +add ‘e tıklayarak belirtiyoruz ve log larımız toplanmaya başlıyor. 

Detaylı bilgi için IT HERO uzman danışman kadrosu ile iletişime geçebilirsiniz.